Bitvavo review: goedkoop bitcoin kopen met iDEAL

Je kunt bitcoin kopen via exchanges zoals Coinbase en Binance. Het nadeel van deze exchanges is dat ze (nog) niet de mogelijkheid bieden om cryptocurrenies aan te kopen via iDEAL. Je moet vaak een handmatige SEPA storting doen wat 1-5 werkdagen kan duren. De prijs van bitcoin kan in die tijd al veel veranderen waardoor je niet kunt profiteren van een dip in de prijs van dat moment. Met een iDEAL betaling is je geld direct beschikbaar en kan je dus direct bitcoin kopen voor de prijs van dat moment.

Waar kun je eenvoudig bitcoin kopen met iDEAL voor de beste prijs? Momenteel is de beste optie hiervoor om bitcoin te kopen via Bitvavo, een Nederlandse cryptocurrency exchange waar je meer dan 50 cryptocurrencies kunt kopen via iDEAL.

Voor welke prijs kan je bitcoin kopen bij Bitvavo?

Hieronder zie je de actuele bitcoin prijs op Bitvavo. De handelskosten bedragen maximaal 0.25% en deze kosten zitten al in de prijs verwerkt die onder de grafiek staat.

Wat zijn de kosten?

Geld storten via iDEAL en SEPA is gratis. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% aan transactiekosten. De transactiekosten worden lager naarmate je meer handelsvolume hebt. Het actuele overzicht van de alle kosten kun je hier vinden: kostenoverzicht Bitvavo.

Wat is het minimale aankoopbedrag?

Er is geen minimaal bedrag. Je kunt vanaf €0.01 tot €10000,- geld op je Bitvavo account zetten via iDEAL en tot maximaal €15000,- via SEPA Instant per dag.

Je kunt maximaal €15000,- per dag, €30000,- per maand en €45000,- per jaar aan digitale valuta ontvangen of verzenden. Je kunt dit limiet ook verhogen. Je moet dan een document aanleveren om de bron van vermogen aan te tonen, zoals bijvoorbeeld belastingaangifte, jaaropgave, schenkingsovereenkomst, aankoopbewijzen van andere exchanges of transactiegeschiedenis bij andere exchanges ter bevestiging van trading winsten. Bitvavo is wettelijk verplicht om de herkomst van het vermogen te verifiëren voordat ze het limiet kunnen verhogen.

Kan je bitcoin in je Bitvavo account bewaren?

Ja, je kunt de crytocurrencies die je hebt gekocht, bewaren in de online wallets van je Bitvavo account. Het is echter niet verstandig om grote bedragen aan cryptomunten online te bewaren. Je kunt dan beter gebruik maken van een hardware wallet zoals bijvoorbeeld de hardware wallet van Ledger Wallet. Als je je cryptocurrencies overzet naar bijvoorbeeld Celsius NetworkBlockFi of Nexo ontvang je ook rente over je crypto.

Hoe maak je een Bitvavo account aan?

Het aanmaken van een Bitvavo account is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Hieronder zie je de stappen die je moet doorlopen om je account te registreren, geld te storten en bitcoin aan te kopen.
 

Registreren

 In drie stappen maak je een account aan bij Bitvavo: e-mail verificatie, aanvullende vragen en identiteitsverificatie. Om je identiteit te verifiëren kun je een foto van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart maken/uploaden. Daarna wordt kort je gezicht gefilmd om te controleren dat niemand zich namens jou uitgeeft.

Bitcoin kopen met iDEAL

Je kunt via SEPA of iDEAL geld storten op je account. Als je kiest voor iDEAL heb je direct de beschikking over je tegoed. Hiermee kun je dan bitcoin of een van de andere cryptocurrencies aankopen.

 

Bitcoin met iDEAL kopen: vergelijk de alternatieven

Naast Bitvavo zijn er nog andere aanbieders waar je bitcoin kunt kopen via iDEAL, zoals bijvoorbeeld Bitonic en BTC Direct. Alle drie deze aanbieders zijn betrouwbaar en veilig om te gebruiken. Naast betrouwbaarheid is de prijs natuurlijk ook van belang waarvoor je bitcoin kunt aankopen. Hieronder kun je de totale kosten van Bitvavo, Bitonic en BTC Direct bekijken. Vul het gewenste aankoopbedrag en de huidige bitcoin prijs in. Daarna zie je in het overzicht hoeveel bitcoin je ontvangt en hoeveel kosten je in totaal betaalt.

Bitvavo Bitonic BTC Direct Coinbase
Kopen met iDEAL? ja ja ja nee
Transactiekosten 0.25% 1.00% 2.50% 0.50%
Kosten BTC verzenden naar adres 0.0004₿ 0 0 0.00002201₿
Je ontvangt (₿)
Je ontvangt (€)
Totale kosten (€)

Wat opvalt is dat tot ongeveer €500,- Bitonic de goedkoopste optie is om bitcoin te kopen via iDEAL. Daarna is Bitvavo de goedkoopste optie.

Lees ook:

BlockFi review: ontvang rente op Bitcoin en andere cryptocurrencies

Celsius Network review: ontvang wekelijks rente op cryptocurrencies en stablecoins

– Bitcoin veilig bewaren met de Ledger Nano S hardware wallet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *